Ikväll var vi på japansk jazzresturang med Andrew, en god vän till Lars som vi var ute och åt med under vår begynnelse här på andra sida för en sisådär åtta månader sedan. Då visade han oss Wooloomooloo, ikväll visade vi honom Surry Hills.
Andrew har den senaste tiden slagits mot cancern men det ser ut som han kommer att komma vinnade ur striden! Fantastiskt roligt för detta är en otroligt trevlig, generös och underhållande man!
Vi stod alltså för valet av resturang denna gången och efter att ha passerat den ett otal gånger valde vi att slutligen gå till den romantiska japanska pärlan Jazushi. Ett alldeles brilliant val skulle det visa sig, eller vad säger ni om detta:
Sachimi. Tonfisk, lax och kingfish. Serverat rått så klart. Så fint att det smälte på tungan och känslan kan närmast beskrivas som att äta moln. Mycket gott och en perfekt start på en fin kväll.
Camembert Tempura. Friterad camembert med teriyaki creme sås. Phew, antaglien mycket onyttigt men väldigt, väldigt gott.
Teriyaki Chicken. Alldelse utsökt kyckling i klassisk japansk teriyaki och fantstiskt god potatismos.
Beef Wagyu. Wagyu beef, detta fina, tunna kött som serveras kallt, var en delikat upplevelse som varmt rekommenderas.
Dessert Platter. En desserttallrik bestående av kladdkaka, New York style cheesecake och creme bruleé. Mama mia.
Till detta en flaska Penfolds och en flaska Angus.
Och allt ackompanjerat av levande jazzmusik och mycket bra service. Till skillnad från gårdagen.
Så här borde varje kväll se ut!
16 april 2008
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar